Το αίτημα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για ταμειακή και ιατρική υπαγωγή των επιχειρήσεων της περιοχής Μουζακίου στο ΤΕΒΕ Καρδίτσας

Ο Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων και βουλευτής Καρδίτσας κ. Δημήτρης Σιούφας απέστειλε στην Υπουργό Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα. Φάνη Πάλλη-Πετραλιά και στον Διοικητή του Οραγανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) κ. Κώστα Παπαθανασίου επιστολή σχετικά με το αίτημα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας για ταμειακή και ιατρική υπαγωγή των επιχειρήσεων της περιοχής Μουζακίου στο ΤΕΒΕ Καρδίτσας.

Η επιστολή του Προέδρου της Βουλής αναφέρει τα εξής:

"Ο Δήμος Μουζακίου αποτελεί έδρα πολλών και δυναμικών επιχειρήσεων του Νομού Καρδίτσας, οι οποίες με τις δραστηριότητες τους αποτελούν πόλο απασχόλησης και ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή. Με την από 5 Φεβρουαρίου 2009 επιστολή του προς τον ΟΑΕΕ, η οποία μας κοινοποιήθηκε, το Επιμελητήριο Καρδίτσας επανέρχεται στο θέμα της ταμειακής και ιατρικής υπαγωγής των επιχειρήσεων της περιοχής Μουζακίου στο ΤΕΒΕ Τρικάλων αντί του αντίστοιχου παραρτήματος στην Καρδίτσα. Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δημιουργούνται προβλήματα στην καθημερινή λειτουργία των επιχειρήσεων από την διασπορά των υπηρεσιών σε δυο Νομούς, αλλά τίθεται και ζήτημα διοικητικής ανακολουθίας με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του Κράτους, ενώ ταυτόχρονα αποδυναμώνεται η τοπική αγορά. Σας στέλνουμε την επιστολή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας παραμένοντας βέβαιοι ότι θα αξιολογήσετε θετικά το σχετικό αίτημα που αφορά εκατοντάδες επιχειρήσεις του Νομού Καρδίτσας."

 

Πηγή: Εφημερίδα "Πρωινός Τύπος"

Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας