Πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ (10,7% του ΑΕΠ) υπολογίζει το ΔΝΤ ...
Ημερομηνία: 19/04/2012

-Πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ (10,7% του ΑΕΠ) υπολογίζει το ΔΝΤ ότι θα χρειαστεί η Ελλάδα μέχρι και το 2030, ώστε να μπορέσει να διατηρήσει τη βιωσιμότητα των δημοσίων οικονομικών της. Οι αναλυτές του ΔΝΤ εκτιμούν ότι το 2012 η ύφεση θα διαμορφωθεί στο 4,7% από 6,9% το 2011, ενώ για το 2013 προβλέπεται μηδενική ανάπτυξη.

 -Την πρόβλεψη ενός ελάχιστου μισθού σε όλα τα κράτη-μέλη, ο οποίος θα είναι διαφοροποιημένος τόσο σε εθνικό όσο και κοινοτικό επίπεδο, αναμένεται να εισηγηθεί σήμερα η Κομισιόν, στο πλαίσιο συνολικού «πακέτου» με στόχο την τόνωση της απασχόλησης.
 -Την είσοδο δέκα κομμάτων στη νέα Βουλή, που θα προκύψει από τις εκλογές της 6ης Μαΐου, δείχνει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρίας Marc. Στην έρευνα, που παρουσιάστηκε χθες από τον τηλεοπτικό σταθμό «Alpha», στην πρόθεση ψήφου, η ΝΔ συγκεντρώνει 22,3% και 110 έδρες και το ΠΑΣΟΚ 17,8% και 48 έδρες.
 -Βενζινάδικα, περίπτερα, καπνοπωλεία, κυλικεία, χρηματιστηριακές εταιρίες, γραφεία ενοικίασης λιμουζίνων, ιδιωτικά ΚΤΕΟ, ιδιαίτερα μαθήματα, φροντιστήρια δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και κέντρα ξένων γλωσσών είναι οι επιχειρηματικές και επαγγελματικές δραστηριότητες που πρέπει να απελευθερωθούν πλήρως στη χώρα μας μέχρι το τέλος Ιουνίου, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχουν αναληφθεί από την ελληνική πλευρά με το νέο μνημόνιο.
 
-Εντός της εβδομάδας αναμένεται να εκδοθεί η εγκύκλιος για τη χορήγηση επιδόματος ανεργίας σε ελεύθερους επαγγελματίες και ανεξάρτητα απασχολούμενους ασφαλισμένους σε ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, που λόγω της κρίσης διακόπτουν το επάγγελμά τους και αδυνατούν να βρουν μισθωτή εργασία ή να αυτοαπασχοληθούν, από τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη. Σύμφωνα με πληροφορίες σε πρώτη φάση η καταβολή του επιδόματος θα δοθεί σε 10.000 ανέργους από τρεις μήνες έως και ένα χρόνο (ανάλογα με τον χρόνο ασφάλισης και τον χρόνο καταβολής εισφορών) και με ελάχιστο επίδομα 360 ευρώ τον μήνα για το πρώτο τρίμηνο.
 
-Αυστηρές συστάσεις στους επικεφαλής των μεγαλύτερων εφοριών να εντείνουν τους ελέγχους και τις προσπάθειες είσπραξης φόρων και προστίμων στο διάστημα που μεσολαβεί έως τις εκλογές και την ανάδειξη της νέας κυβέρνησης, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Π. Οικονόμου, καθώς εάν δεν κλείσει η τρύπα στα έσοδα –που ξεπέρασε τα 350 εκατ. ευρώ στο πρώτο τρίμηνο– η τρόικα θα ζητήσει πρόσθετα μέτρα κατά την αξιολόγηση του Μαΐου.
 
-Στα 500,6 εκατ. ευρώ ανήλθαν το πρώτο τρίμηνο του έτους οι ακάλυπτες επιταγές, ενώ σε τεμάχια ξεπέρασαν τις 41.200, σύμφωνα με στοιχεία της Τειρεσίας ΑΕ.
 
-Στην ασφάλιση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελευθέρων Επαγγελματιών υπάγονται πλέον τα μέλη των αγροτικών συνεταιρισμών και των κοινωνικών συνεταιριστικών επιχειρήσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του Οργανισμού.
-Νέα μεγάλη απάτη σε Ασφαλιστικό Φορέα , αυτή τη φορά στον ΟΓΑ. Όπως αποκάλυψε ο Διοικητής του Οργανισμού κ. Πέτρουλας , στην υπόθεση εμπλέκονται ασφαλισμένοι, τουριστικά γραφεία και ξενοδοχεία που συμμετέχουν στα προγράμματα του Κοινωνικού Τουρισμού.
-Η ιταλική κυβέρνηση θα μεταθέσει για το 2014 τον στόχο της για ισοσκελισμένο προϋπολογισμό, όπως αποκαλύπτει το Reuters επικαλούμενο προσχέδιο απόφασης που αναμένεται να εγκριθεί σήμερα από το υπουργικό συμβούλιο.
-Ελλειμματικό εξακολουθεί να είναι, σε μεγάλο βαθμό, το διμερές εμπόριο αγαθών της χώρας μας με τη Λ.Δ. Κίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κατά το 2011, σημειώθηκε εκρηκτική άνοδος των ελληνικών εξαγωγών κατά 84,9%.
-Συμπόρευση στις εκλογές με τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» του Πάνου Καμμένου αποφάσισε χθες το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά, στο πλαίσιο συγκρότησης αντιμνημονιακού μετώπου.
Πηγή Β.Ε.Α.
Το περιεχόμενο εκτυπώθηκε από την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας