Αναζήτηση
Ηρώων Πολυτεχνείου 3
TK 43100, Καρδίτσα

τηλ: 24410 22301
φαξ: 24410 22238
email: info@karditsacci.gr
Συνάντηση με τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης είχαν τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου
 Το Επιμελητήριο Καρδίτσας επισκέφθηκε ο Γ.Γ. Βιομηχανίας του Υπουργείου Οικονομίας & Ανάπτυξης κος Ευστράτιος Ζαφείρης , ο οποίος είχε συνάντηση εργασίας με τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου.  
ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ
Τοποθεσία:Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ, Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια σεμνή τελετή , αμέσως μετά τη λήξη  της συνεδρίασης  του Διοικητικού Συμβουλίου , το Επιμελητήριο Καρδίτσας έκοψε στις  24/1/2017 την πρωτοχρονιάτικη  πίτα του . Παρόντα τα μέλη της Διοίκησης του Επιμελητηρίου , η Βουλευτής Καρδίτσας κα Χρυσούλα Κατσαβριά-Σιωροπούλου, οι Δήμαρχοι Καρδίτσας και Λίμνης Πλαστήρα κ.κ. Αλεξάκος και Τσιαντής, οι Αντιδήμαρχοι  Καρδίτσας Κα Μπακαλάκου και Ψημμένος, ο Επίτιμος Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Παλάσκας, ο Επίτιμος Διευθυντής κ. Σίσκος, ο Πρόεδρος της Συνεταιριστικής  Τράπεζας κ. Μπούκης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου κ. Αντωνίου,  εκπρόσωποι  της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών και Εμπόρων Ν. Καρδίτσας, των Εμπορικών Συλλόγων κ.ά. Την πίτα ευλόγησε εκπρόσωπος της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος & Φαναριοφερσάλων.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Βύρων Παππάς, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Σήμερα θα ήθελα να είμαι στην ευχάριστη θέση να στείλω μηνύματα αισιοδοξίας. Θα ήταν όμως παράλογο στην δοκιμασία που δέχεται η επιχειρηματικότητα. Ζούμε καταστάσεις που πριν 10 χρόνια κανείς δεν φανταζόταν και δε μας φταίει μόνο ότι έχουμε ένα μεγάλο και δυσκίνητο κράτος, αλλά και εμείς δεν ήμασταν  έτοιμα να εκμεταλλευτούμε τα θετικά της παγκοσμιοποίησης και καθημερινά εισπράττουμε κατά το πλείστον αρνητικά.

Το μεγάλο στάδιο επτά ετών σαστιμάρας και αναμονής πρέπει να τελειώσει και να βγούμε στην επίθεση με τα εργαλεία που διαθέτουμε και αυτά προς το παρόν είναι τα εξής:

-          ΕΞΩΣΤΡΕΦΕΙΑ:  Μόλις πριν λίγο στο πρώτο συμβούλιο του 2017 ψηφίσαμε την συμμετοχή στην Έκθεση Τροφίμων ANUGA 2017  καθώς και την

-          ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ για συμμετοχή των μελών μας σε εκθέσεις  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

-          ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ Διαφοροποίηση των προϊόντων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικά.

-          ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ και ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ στα μέλη μας για τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

-          ΕΞΑΝΤΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΩΝ για διαφήμιση και προβολή των προϊόντων.

Κυρίες και κύριοι είναι γεγονός ότι για να πάει  μπροστά ένας νομός πρέπει όλοι οι φορείς  να έχουν διαύλους επικοινωνίας και να συνεργάζονται.

Όσον αφορά στον ρόλο μας   , είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε τα πάντα προς όφελος των μελών μας .

Όπου και όποτε  χρειάζεται η σύμπραξή μας με τους άλλους φορείς , θα είμαστε παρόντες με δυναμική παρουσία, με διάθεση προσφοράς και δημιουργίας , χωρίς κανένα ίχνος αντιπαλότητας και στείρας αντιπαράθεσης, έχοντας ως πρώτο γνώμονα πάντα το καλό του τόπου μας.

Απευθυνόμενος στην εκπρόσωπο της Κυβέρνησης κα Κατσαβριά-Σιωροπούλου είπε τα εξής:  « Ο επιχειρηματίας για να μπορέσει να εκφρασθεί θα πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Δεν θέλουμε ένα παρεμβατικό κράτος , θέλουμε ελευθερία στο «επιχειρείν». Η κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο επιχειρηματίας  σήμερα, προσομοιάζει με αυτή του πολυτραυματία. Ακόμη και ο φιλικός «εναγκαλισμός»  της Κυβέρνησης μας πονάει. Δώστε μας τον απαραίτητο χρόνο για  να μπορέσουμε να «αναρρώσουμε»! Ελευθερώστε μας από τα βάρη και τις δυσβάσταχτες υποχρεώσεις και να είστε σίγουροι ότι  η Ελληνική Οικονομία θα ανακάμψει»!

Σας εύχομαι όλους μέσα από την καρδιά μου «καλή χρονιά».

Υπενθυμίζουμε ότι το Επιμελητήριό μας αναμένει την απάντηση στο αίτημά του για παράταση των προθεσμιών για την πληρωμή των υποχρεώσεων των επιχειρηματιών , μετά και την ανακήρυξη του Νομού Καρδίτσας σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μετά την πρωτοφανή κακοκαιρία που έπληξε το Νομό.

Ο τυχερός της βραδιάς ήταν ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα κ. Δημήτρης  Τσιαντής. Το φλουρί αντιστοιχούσε  σε καλάθι με προϊόντα από τοπικές επιχειρήσεις.

 

 

Δελτίο τύπου για ΑΕΠΙ

Το Υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης εξέδωσε το με αριθμ. Πρωτ. 19421/24-6-2016 έγγραφο (ΑΔΑ: 6Ζ4Ψ465ΦΘΕ-7ΨΗ) , με το οποίο ανακαλεί προηγούμενο έγγραφο του προς την ΑΕΠΙ Α.Ε, (αριθμ. Πρωτ. 50385/6-3-2014) και αναγγέλλει την παύση της ισχύος της εγκυκλίου του σχετικά με την επιβολή διοικητικών κυρώσεων στα Καταστήματα Υγειονομικού Ενδιαφέροντος (ΚΥΕ), λόγω καταστρατήγησης των διατάξεων του Ν. 2121/1993 (ΦΕΚ 25/Α/1993).
Τα έγγραφα που ανακαλούνται ουσιαστικά αποδεσμεύουν την οφειλή των επιχειρήσεων Εστίασης και Αναψυχής από τις άδειες χρήσης Μουσικών Οργάνων που εκδίδονται από τις Δημοτικές Αρχές, αφού όπως ορίζεται ρητά με το έγγραφο αυτό:
1. Η χρονική ισχύς των Αδειών Χρήσης Μουσικών Οργάνων έχει ορισθεί από το 2011 ως αορίστου διαρκείας και άρα οι Δήμοι δεν μπορούν να ορίζουν με κανονιστικές αποφάσεις τους τη χρονική διάρκειά τους και
2. Η χρονική ισχύς της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων είναι ανεξάρτητη από την άδεια που αφορά στα πνευματικά δικαιώματα που χορηγείται από τους Ο.Σ.Δ. Κατά συνέπεια , η ανάκληση της άδειας χρήσης μουσικών οργάνων με μόνη τη λήξη της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικών συνθέσεων , ΔΕΝ είναι νόμιμη.
Το Επιμελητήριό μας νιώθει ικανοποίηση για την απόφαση αυτή του Υπουργείου, που θέτει τέλος στην άδικη ταλαιπωρία εκατοντάδων συναδέλφων , αλλά και δικαίωση αφού ήταν από τα πρώτα Επιμελητήρια που ανέδειξαν το πρόβλημα αυτό. Ας σημειωθεί ότι από το 2012 δημιουργήθηκε Επιτροπή 5 Επιμελητηρίων για το θέμα αυτό , στην οποία από την πρώτη στιγμή συμμετείχε ως μέλος ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.

Δείτε την εγκύκλιο

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ ΧΘΕΣ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ
 Η βιωσιμότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και το νέο ασφαλιστικό νομοσχέδιο βρέθηκαν στο επίκεντρο της ενημερωτικής εκδήλωσης που διοργάνωσε χθες το Επιμελητήριο Καρδίτσας. 
ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ
Τοποθεσία:Ν. ΚΑΡΔΙΤΣΗΣ, Δ. ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

Προκηρύχτηκαν τα τέσσερα νέα προγράμματα του ΕΠΑνΕΚ (νέο ΕΣΠΑ), με κεντρικό στρατηγικό στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, τη μετάβαση στην ποιοτική επιχειρηματικότητα, με αιχμή την καινοτομία και την αύξηση της εγχώριας προστιθέμενης αξίας. Το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα για την Ανταγωνιστικότητα, την Επιχειρηματικότητα, και την Καινοτομία κατέχει κεντρική θέση στην προσπάθεια της Χώρας για τη δημιουργία και στήριξη ενός νέου παραγωγικού μοντέλου που θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας, με τη μόχλευση ιδιωτικών πόρων.
Δεν είναι τυχαίο ότι η χρηματοδότηση φτάνει και το 100%.
Σήμερα το Επιμελητήριο Καρδίτσας διοργανώνει την πρώτη του εκδήλωση με σκοπό ο επιχειρηματικός σύμβουλος κος Μαυρογιάννης να μας ενημερώσει για τις γενικές κατευθύνσεις των προγραμμάτων.
Να σας ενημερώσουμε ότι ο Υφυπουργός Οικονομίας, Ανάπτυξης και Ναυτιλίας υπεύθυνος σε θέματα ΕΣΠΑ και νέου Αναπτυξιακού κος Αλέξης Χαρίτσης, έχει αποδεχτεί την πρόσκληση του Επιμελητηρίου και θα είναι κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση τον επόμενο μήνα.
Πέρα όμως από τις ενημερωτικές εκδηλώσεις το Επιμελητήριο Καρδίτσας είναι κάθε μέρα στη διάθεση των επιχειρηματιών αλλά και των πολιτών προκειμένου:
· Να ενημερώσουμε τον κάθε πολίτη αναλυτικά για τα προγράμματα του ΕΣΠΑ
· Να συζητήσουμε την επιχειρηματική τους ιδέα και να διερευνήσουμε τα περιθώρια ένταξης της στα προγράμματα.
· Να αξιολογήσουμε την επιχειρηματική τους πρόταση.
· Να βαθμολογήσουμε την πρότασή τους βάση των κριτηρίων του προγράμματος.

Σας ευχόμαστε να τολμήσετε να επιχειρήσετε και να πραγματοποιήσετε τις καινοτόμες ιδέες σας.

O Πρόεδρος κος Ηλίας Παυσ. Αντωνίου

Πρόσθετα μέτρα συνολικού ύψους 24 δισ. ευρώ (10,7% του ΑΕΠ) υπολογίζει το ΔΝΤ ...
Επιχειρηματική Αποστολή του Επιμελητηρίου Καρδίτσας.
Η επιχειρηματική αποστολή πραγματοποιήθηκε από τις 14 έως τις 17 Ιουνίου 2009 στο Μόναχο της Γερμανίας με την συμμετοχή επιχειρηματιών του Νομού.
Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)