karditsacci-logo
Αναζήτηση
Ηρώων Πολυτεχνείου 3
TK 43100, Καρδίτσα

τηλ: 24410 22301
φαξ: 24410 22238
email: [email protected]
e-boss-gr
directmarket
Δίμηνο «φωτιά» αναμένεται να είναι το επόμενο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων...
Ημερομηνία: 18/04/2012

Δίμηνο «φωτιά» αναμένεται να είναι το επόμενο για τους ιδιοκτήτες ακινήτων, καθώς από το Μάιο αρχίζει καταιγισμός εκκαθαριστικών με φόρους άνω των 2 δισ. ευρώ που καλούνται να πληρώσουν.

-Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μανουέλ Μπαρόζο. Η επικοινωνία αφορούσε αναπτυξιακά θέματα της Ελλάδας και έγινε ενόψει της σχετικής έκθεσης που αναμένεται να δημοσιοποιήσει η Κομισιόν μέσα στην εβδομάδα. Πληροφορίες, εξάλλου, αναφέρουν ότι μέσα στην εβδομάδα θα γίνει και συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου.

-Το 80% του εργατικού δυναμικού της χώρας αναμένεται να απασχολείται με όρους και προϋποθέσεις που θα καθορίζονται μέσω ατομικών συμβάσεων εργασίας από τον Μάιο. Όπως δηλώνει στην «Εξπρές» ο ειδικός γραμματέας του ΣΕΠΕ Μιχάλης Χάλαρης, ήδη η μισή αγορά εργασίας δεν έχει την κάλυψη των κλαδικών συμβάσεων, καθώς οι εργοδοτικές οργανώσεις δεν είναι διατεθειμένες να υπογράψουν νέες συλλογικές συμβάσεις.

-Στο 21,8% εκτινάχθηκε η ανεργία τον Ιανουάριο του 2012, από το αναθεωρημένο 21,2% τον Δεκέμβριο του 2011, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν το ποσοστό ανεργίας τον Ιανουάριο του 2012 ανήλθε σε 21,8%, έναντι 14,8% τον Ιανουάριο του 2011 και 21,2% το Δεκέμβριο του 2011.

-Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να οδηγηθεί εντός της ημέρας ο πρώην υπουργός Ακης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά την πολύωρη απολογία του ενώπιον του ανακριτή.

-Στην προεκλογική μάχη ρίχνονται για τα καλά από σήμερα τα κόμματα, μετά τη μικρή ανάπαυλα των ημερών του Πάσχα, καθώς απομένουν περίπου τρεις εβδομάδες πριν από την εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Τα ψηφοδέλτια του κόμματος θα ανακοινώσει σήμερα η ΝΔ, ξεκινώντας ουσιαστικά και την προεκλογική περίοδο.

-Δίχως τέλος φαίνεται να είναι τα «χτυπήματα» που δέχεται η Ισπανία στις αγορές, με το κόστος δανεισμού της να περνά πλέον σε «επίπεδα κρίσης», σε μία εξέλιξη που φαίνεται να καθιστά αναγκαία την παρέμβαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ).

-Έντονη ανησυχία επικρατεί στο πιστωτικό σύστημα από την «εκρηκτική» άνοδο που καταγράφουν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους τελευταίους μήνες, με αποτέλεσμα ο σχετικός δείκτης να προσεγγίζει στο τέλος Μαρτίου το 20% επί του συνόλου των χορηγήσεων. Πρακτικά η εξέλιξη αυτή συνεπάγεται ότι στο τέλος Μαρτίου το σύνολο των μη εξυπηρετούμενων δανείων προσεγγίζει τα 50 δισ. ευρώ.

-«Κούρεμα» των στεγαστικών δανείων όλων των πολιτών αμέσως μετά την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών προτείνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

-Η βελτίωση της ισότητας μεταξύ γυναικών και ανδρών οδηγεί σε οικονομική ανάπτυξη, αναφέρει έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ισότητα των φύλων.

-Επιστολή στον πρόεδρο της Κομισιόν για το αναπτυξιακό πακέτο που πρέπει να προωθήσει η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Επιτροπή με στόχο τη στήριξη της πραγματικής οικονομίας, των ΜμΕ, της εργασίας και των ελληνικών νοικοκυριών, απέστειλε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, εφιστώντας την προσοχή σε πέντε «κρίσιμα σημεία».

-Πεπεισμένος ότι «η Ελλάδα θα χρειαστεί κι άλλα χρήματα» εμφανίζεται ο επικεφαλής οικονομολόγος της ελβετικής UBS Αντρέας Χέφερτ, ο οποίος δεν αποκλείει έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, γεγονός που εκτιμά ότι θα οδηγούσε, πιθανότατα, στην έξοδο και άλλες χώρες.

-Ελλειμματικό εξακολουθεί να είναι, σε μεγάλο βαθμό, το διμερές εμπόριο αγαθών της χώρας μας με τη Λ.Δ. Κίνας. Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, κατά το 2011, σημειώθηκε εκρηκτική άνοδος των ελληνικών εξαγωγών κατά 84,9%.

-Θα προχωρήσει η αξιολόγηση αιτήσεων για αιολικά πάρκα στην Πελοπόννησο και τη Θράκη, οι οποίες εκκρεμούν από το 2001, αφού το νέο νομοθετικό καθεστώς επιτρέπει πλέον την εξέτασή τους, ανακοίνωσε η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας.

-Αποτελεσματικότερους μηχανισμούς είσπραξης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία ζητεί το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο από την κυβέρνηση. Σε συνάντηση που είχε κλιμάκιο του ΔΝΤ με τον ειδικό γραμματέα του ΣΕΠΕ επισημάνθηκε ότι οι μηχανισμοί που υπάρχουν σήμερα δεν αποδίδουν ικανοποιητικά αποτελέσματα.

-Περίπου 60.000 νέες θέσεις εργασίας και κρατικά έσοδα έως και 15 δισεκατομμυρίων ευρώ εκτιμά ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου ότι θα προέλθουν από το πρόγραμμα ηλιακής ενέργειας "Ήλιος", σύμφωνα με δηλώσεις του στην γερμανική εφημερίδα "Die Welt".

-Μειωμένη κατά 37%, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ήταν η επιβατική κίνηση στην ακτοπλοΐα το φετινό Πάσχα, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι.

Πηγή: Β.Ε.Α.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)