karditsacci-logo
Αναζήτηση
Ηρώων Πολυτεχνείου 3
TK 43100, Καρδίτσα

τηλ: 24410 22301
φαξ: 24410 22238
email: info@karditsacci.gr
e-boss-gr
directmarket
Ενημερωτική Εκδήλωση "Νέα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας"
Ημερομηνία: 01/12/2023

Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας, σας προσκαλεί,

την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 18:00,

στην  ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:

 

Νέα σύγχρονα χρηματοδοτικά εργαλεία για τη στήριξη της Μικρομεσαίας Επιχειρηματικότητας ”

Ομιλητές:

 

 

  • Χαιρετισμός Προέδρου και CEO Γεωργίου Ζαββού (βιντεοσκοπημένο μήνυμα)
  • Γενική Διευθύντρια Λειτουργίας, Βασιλική Γεωργακοπούλου: Εισαγωγή – Παρουσίαση Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας HDB
  • Διευθύντρια Συνεπενδύσεων- Εγγυήσεων, Ελένη Κολοφωτιά: Yφιστάμενα και νέα Χρηματοδοτικά Προϊόντα Εγγυοδοσίας
  • Διευθύντρια Δανείων και Κρατικών Ενισχύσεων, Ροζαλία Θαλασσινού: Υφιστάμενα και νέα Χρηματοδοτικά Προϊόντα Συγχρηματοδότησης Δανείων
  • Διευθυντής Καινοτομίας, Παναγιώτης Παπαγεωργίου: Χρηματοδοτικά και Μη χρηματοδοτικά Εργαλείων υποστήριξης ΜμΕ και Καινοτομίας
Με εκτίμηση,
Εκ μέρους του Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας
Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης

 

Πρόσκληση σε Ενημερωτική Ημερίδα
Ημερομηνία: 24/11/2023

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σε ενημερωτική ημερίδα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος

O Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης και ο Προέδρος της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών Δικαιωμάτων της

Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, κ. Στυλιανός Μωραΐτης, σας προσκαλούν

 

σε ενημερωτική ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στη συνεδριακή αίθουσα του Επιμελητηρίου Καρδίτσας, στις 30 Νοεμβρίου 2023 ημέρα Πέμπτη και ώρα 18:00 μ.μ., με τη συμμετοχή εκπροσώπων των ΟΣΔ Είσπραξης Πνευματικών δικαιωμάτων «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» & συγγενικών δικαιωμάτων «GEA»

με θέμα: «Παρουσίαση της συμφωνίας της Κ.Ε.Ε.Ε. με την «ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ» για την εκτέλεση δημόσιας μουσικής από τις επιχειρήσεις του κλάδου εστίασης»

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΣΤΗΝ 87Η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9-147/9/2023) ΜΕ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΠΕΡΙΠΤΕΡΟ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ - ΜΕΛΗ ΤΟΥ
Ημερομηνία: 05/09/2023

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας συμμετέχει με δικό του περίπτερο (περίπτερο 3, stand C5) στην 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία πραγματοποιείται από 9 έως 17 Σεπτεμβρίου 2023 και φέτος έχει ως τιμώμενη χώρα την Βουλγαρία. Σε αυτή συμμετέχουν τα Επιμελητήρια της χώρας εκπροσωπώντας το σύνολο του επιχειρηματικού κόσμου της Ελλάδας.

Στο περίπτερο του Επιμελητηρίου φιλοξενούνται δωρεάν οι τρείς επιχειρήσεις μέλη του :

  • ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ & ΣΙΑ Ο.Ε. (BIOMECHANICAL SOLUTIONS)
  • ΜΑΛΛΙΩΡΑ ΗΛΙΑΝΑ KAI ΖΩΗ Ε.Ε. (AMBER.Q)
  • ΜΕΣΙΑΚΑΡΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (KEYBOARD)

Σας περιμένουμε όλους να μας επισκεφθείτε στο περίπτερό μας Νο3 Stand C5.

Η πορεία για το σχέδιο Οικονομικής και Παραγωγικής Ανασυγκρότησης του Νομού
Ημερομηνία: 18/08/2023

Η διαδικασία εκπόνησης του αναπτυξιακού σχεδίου για την Καρδίτσα, μετά τις καταστροφικές επιπτώσεις που είχε στην περιοχή ο Μεσογειακός Κυκλώνας «Ιανός», προχωρά υπό το συντονισμό του Κέντρου Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ). Σε αυτό το πλαίσιο, την Πέμπτη, 17 Αυγούστου 2023, πραγματοποιήθηκε στην Καρδίτσα σχετική συνάντηση εργασίας με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης και ΠολΙτικής Προστασίας κ. Χρήστο Τριαντόπουλο σε στενή συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας και την Περιφέρεια Θεσσαλίας, κατά την οποία παρουσιάστηκε το έργο που έχει υλοποιηθεί από τους ερευνητές του ΚΕΠΕ, αλλά και όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, καθώς η σχετική διαδικασία βρίσκεται στην τελευταία της φάση. Στη συνάντηση εργασίας συμμετείχαν μεταξύ άλλων, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, οι Βουλευτές Κώστας Τσιάρας και Τέλης Σπάνιας, ο Δήμαρχος Καρδίτσας, Βασίλης Τσιάκος, της πόλης που φιλοξένησε τη συνάντηση, ο Δήμαρχος Λίμνης Πλαστήρα, Παναγιώτης Νάνος, και ο Δήμαρχος Αργιθέας, Ανδρέας Στεργίου, των δυο δήμων που εντάχθηκαν στο ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο Αγράφων, ο Πρόεδρος κ. Κωνσταντίνος Ζυγογιάννης και μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Επιμελητηρίου Καρδίτσας και εμπλεκόμενοι αυτοδιοικητικοί και παραγωγικοί φορείς.

Παράλληλα, η συζήτηση για το αναπτυξιακό σχέδιο της περιφερειακής ενότητας της Καρδίτσας, εμπλουτίστηκε και από το έργο που έχει ήδη προχωρήσει αναφορικά με το ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα Αγράφων, με πρωτοβουλία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για την αναβάθμιση τριών ορεινών δήμων, εκ των οποίων οι δύο είναι ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα και ο Δήμος Αργιθέας. Πρόκειται για ένα σχέδιο, με υψηλό βαθμό ωρίμανσης και προώθησης ως προς την υλοποίηση, αλλά και με σημαντικές θετικές επιπτώσεις, που πρέπει να ληφθούν υπόψη και να συνυπολογιστούν στο ευρύτερο σχέδιο για την ανάπτυξη της περιφερειακής ενότητας της Καρδίτσας. Σημειώνεται, συγκεκριμένα, πως το ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο Αγράφων είναι το πρώτο διαδημοτικό-διαπεριφερειακό ειδικό αναπτυξιακό πρόγραμμα για ορεινούς Δήμους της χώρας, ύψους 90 εκατ. ευρώ στο πλαίσιο του νέου ΕΣΠΑ.

Η διαδικασία εκπόνησης του αναπτυξιακού σχεδίου για την περιφερειακή ενότητας Καρδίτσας βρίσκεται στην τελική φάση της ολοκλήρωσής του, όπου ενοποιούνται μια σειρά από συνεισφορές όλων των εμπλεκομένων, αλλά και προσαρμόζεται στα δεδομένα του ειδικού αναπτυξιακού σχεδίου Αγράφων, το οποίο και σε πολύ μεγάλο βαθμό αφορά το νομό της Καρδίτσας και δη δύο Δήμους τους. Την αμέσως επόμενη περίοδο το κείμενο του σχεδίου ανάπτυξης θα τεθεί προς διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να διαμορφωθεί το τελικό κείμενο του σχεδίου. Ενός σχεδίου, το οποίο και θα δύναται να αποτελέσει τη βάση για τις κατευθύνσεις και τα βήματα της επόμενης ημέρας με στόχο να μπει η περιοχή της Καρδίτσας σε μία σταθερή τροχιά υψηλών και βιώσιμων ρυθμών ανάπτυξης. Οι προοπτικές είναι σημαντικές και η πρόθεση της Κυβέρνησης ξεκάθαρη, όπως αποτυπώθηκε στο σχέδιο στήριξης και αποκατάστασης μετά το πλήγμα του Μεσογειακού Κυκλώνα ‘Ιανός’, αλλά και στο ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για τα Άγραφα. Αυτή είναι η Καρδίτσα να συνεχίσει να προοδεύει και να αναπτύσσεται, φτάνοντας στα υψηλά επίπεδα που μπορεί και δικαιούται. Και προς αυτή την κατεύθυνση, συνεργαζόμαστε στενά με όλα τα Υπουργεία, με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, του Δήμους, το Επιμελητήριο, τους ΤΟΕΒ – όπως ο ΤΟΕΒ Ταυρωπού, τον ιδιωτικό τομέα, και, φυσικά, το ΚΕΠΕ που έχει κάνει σημαντική δουλειά μέχρι τώρα. Και συνεχίζουμε με προσήλωση στο στόχο μας για την ευημερία της περιοχής.

Τέλος, κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, τέθηκε και συμφωνήθηκε το σχετικό χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης της βασικής διαδικασίας εκπόνησης, αλλά και τη φάση της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει, σε συνεργασία και με όλους τους Δήμους του νομού, κατά τους επόμενους μήνες.

ΈΚΘΕΣΗ «ΞΑΝΘΗ 2023»
Ημερομηνία: 14/07/2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΤΗΝ  ΈΚΘΕΣΗ «ΞΑΝΘΗ 2023»

(ΞΑΝΘΗ , 4 -7 /9/2023 )

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας προτίθεται να συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στην Έκθεση «ΞΑΝΘΗ 2023» που θα πραγματοποιηθεί στην Ξάνθη από 4 έως 7 Σεπτεμβρίου 2023 και το οποίο θα διαθέσει στα μέλη του.
Για το λόγο αυτό καλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητήριου Καρδίτσας που ενδιαφέρονται , να δηλώσουν συμμετοχή αποκλειστικά μέχρι και την Παρασκευή 28 Ιουλίου   2023. Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .
Δηλώσεις συμμετοχής  στα τηλ. 24410 22301 και 22334 κα Γιαννακοπούλου.
Για το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Ζυγογιάννης Κωνσταντίνος
Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος
Ημερομηνία: 06/06/2023

Συμβάσεις - Διαγωνισμοι

Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Προμήθειας Παγωτών, για κάλυψη αναγκών σίτισης των στρατιωτικών μονάδων και υπηρεσίών, που εδρεύουν στο Ν. Μαγνησίας

Σας γνωρίζουμε ότι η 32 ΤΑΞ ΠΖΝ προτίθεται να διεξάγει διαδικασίες προμήθειας παγωτών σύμφωνα με τα καθοριζόμενα στον ν.4412/2016, για τις ανάγκες του συνόλου των Μονάδων και Ανεξ. Υπομονάδων που εδρεύουν στην Φρουρά Μαγνησίας. Η εν λόγω προμήθεια εκτιμάται ότι θα ανέλθει στο ύψος των 20.000 ευρώ, μη συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

Η εν λόγω πρόσκληση ενδιαφέροντος έχει αναρτηθεί στο ΚΗΜΔΗΣ με κωδικό ΑΔΑΜ: 23PROC012813870 2023_06_06, καθώς και στο «ΔΙΑΥΓΕΙΑ» με κωδικό ΑΔΑ: 9ΛΡ26 – ΑΞ3, σύμφωνα με την νόμιμη υποχρέωση δημοσιοποίησης προμηθειών.

Στην πρόσκληση ενδιαφέροντος αναγράφονται πλήρως οι ανάγκες της Στρατιωτικής Υπηρεσίας.

Βρείτε ολόκληρη την πρόσκληση εδώ

87η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ημερομηνία: 06/06/2023

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ TOY ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ

ΣΤΗ 87η ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ (9/9/2023-17/9/2023)

 

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος προτίθεται να συμμετάσχει με δικό του περίπτερο στη 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης το οποίο θα διαθέσει στα μέλη του.

Για το λόγο αυτό καλούνται οι επιχειρηματίες-μέλη του Επιμελητηρίου Καρδίτσας που ενδιαφέρονται , να δηλώσουν συμμετοχή το αργότερο έως την Πέμπτη 22 Ιουνίου 2023.

Λόγω των περιορισμένων τετραγωνικών θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας .

Δηλώσεις συμμετοχής στα τηλ. 24410 22301 και 22334 κα Mιχαλίτσα Γιαννακοπούλου.

Charitou Street FOOD FESTIVAL
Ημερομηνία: 22/05/2023

Το πρώτο Αστικό Φεστιβάλ Φαγητού της Καρδίτσας

Charitou Street FOOD FESTIVAL

Κυριακή 28 & Δευτέρα 29 Μαΐου 2023.

Charitou Street FOOD FESTIVAL Karditsas

Η Οδός Χαρίτου γίνεται ένας δρόμος με φαγητό, χώρους για τους επισκέπτες, διαφορετικές κουζίνες και ένα μεγάλο party για όλους. Τα Meet & Food Points θα μας φέρουν πιο κοντά και θα μας βάλουν γύρω από ένα τραπέζι… να συζητήσουμε.

Το Festival θα πλαισιωθεί με τρεις συναυλίες αλλά και δύο ξεχωριστούς Djs.

Τρία περίπτερα με Cocktail αλλά και Αναψυκτικά θα σε περιμένουν… κάπου κοντά στο μουσικό stage.

Διοργάνωση: Περιφέρεια Θεσσαλίας / Περιφερειακή_Ενότητα_Καρδίτσας - Επιμελητήριο Καρδίτσας - Δήμος Καρδίτσας.

 

 

Θεματικό Πάρκο «ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ»
Ημερομηνία: 23/04/2023

Το Επιμελητήριο Καρδίτσας σας προσκαλεί στην τελετή εγκαινίων του θεματικού Πάρκου «ΔΕΙΝΟΣΑΥΡΟΙ» η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 28 Απριλίου 2023 και ώρα 19:00 στην είσοδο του Άλσους Παυσιλύπου στην Καρδίτσα.

Σας περιμένουμε όλους!

Πρόσκληση ενημερωτικής εκδήλωσης
Ημερομηνία: 18/04/2023

Η Ειδική Γραμματεία Διαχείρισης Προγραμμάτων ΕΤΠΑ & ΣΤΙΣ/Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα 2021-2027»

και η ΑΕΔΕΠ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδος, εταίρος του ΕΦΕΠΑΕ, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Καρδίτσας,

στις προσκαλούν στην ανοικτή ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνουν με θέμα: Δέσμη Δράσεων: «Πράσινη Μετάβαση ΜμΕ»

στις: 20/04/23, ώρα: 18:30 στο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, Ιεζεκιήλ 44, Καρδίτσα

(Η αίθουσα είναι προσβάσιμη σε άτομα με περιορισμένη κινητικότητα. Πληροφορίες για συμμετοχή ΑμεΑ στο τηλ.: 24210-76894-9)

Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αναλυτική παρουσίαση των Δράσεων και θα ακολουθήσει συζήτηση με τους ενδιαφερόμενους προς επίλυση αποριών.

Το έργο αυτό συγχρηματοδοτείται σε ποσοστό 80% από την Ευρωπαϊκή Ένωση - Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)